Om oss

Om oss

Vida redovisning startades 2017 och var från början en enskild firma. Efter två år hade företaget växt sig större och passade bättre som ett AB så hösten 2019 ombildades de till ett AB.


Vida redovisning är en liten personlig redovisningsbyrå  med fokus på ett väl fungerande samarbete med varje kund och på så sätt  förenkla vardagen för våra kunder, så att de får tid över till att göra det de är bäst på, ännu bättre.  

Hos oss skickas du inte runt mellan olika konsulter utan arbetar med en och samma konsult som får en god kunskap och insyn i ditt företags dagliga arbete.


Vida redovisning har sin bas i centrala Göteborg men arbetar med kunder runt om i hela Sverige. Tack vare vårt digitala arbetssätt har vi möjlighet att ta emot kunder runt om i hela Sverige. 


Vi lägger stort fokus på effektivitet och varje uppdrag skräddarsys efter kundens behov och önskemål. Vi ser till att allting fungerar som det ska, eller bättre.

Hur startade Vida redovisning?

Jag som startade Vida redovisning heter Viktoria Dahlström och blev diplomerad redovisningskonsult 2016. 

Att Vida redovisning startade var egentligen en slump. Jag startade 2012 mitt första företag inom en helt annan bransch och insåg, som många andra nystade företagare, att jag inte hade en aning om vad f-skatt, moms och de olika deklarationerna innebar. Så för att få en bättre inblick i mitt företags ekonomi läste jag en kurs i företagsekonomi/bokföring och insåg då två saker: 

1. Att det krävs mycket mer än bara en grundkurs i bokföring för att lära sig allt man behöver kunna för att sköta sin egen bokföring och förstå allting kring redovisning. 

2. Att jag tyckte det var riktigt roligt och intressant med redovisning. 


Så jag sökte in till en ekonomiutbildning och hösten 2014 började jag studera till redovisningskonsult.  

Att jag redan tidigare haft mitt eget företag bidrog nog till att jag ganska snart valde att avsluta min första anställning efter examen och i stället starta min egen byrå.

Till en början hjälpte jag bara vänner och familj med deras företags bokföring och hade ett annat jobb vid sidan av men när kunderna valde att rekommendera Vida redovisning vidare så växte företaget sig sakta större och blev efter ett par månader min heltidssyssla.


Så när jag säger till mina kunder att jag förstår hur det är att vara nystartad företagare och alla frågor som dyker upp kring detta, så menar jag de verkligen :) Jag vet hur det är att vara den som varken har intresse eller kunskap kring redovisning och bokföring men ändå måste se till så att allting blir rätt.

För mig finns det inga dumma frågor, jag har full förståelse för att inte alla brinner för siffror, redovisning och bokföring på samma sätt som jag gör. Jag brukar säga till mina kunder att om jag sköter deras bokföring så får jag göra de jag tycker är roligt så kan kunden fokusera på det de tycker är roligt och är bäst på.